tisdag 5 oktober 2010

Listettan hägrar



Soluppgång Bahía Feliz.
I år gör vi som alla andra.

Byter långväga, miljövidriga men ack så vackra, gästvänliga, varma, goda, exotiska Thailand mot närbelägna, billiga, tråktrygga Gran Canaria. Åker på svennebanansemester med bästa resvännerna i november, när allt är som tristast, mörkast, slaskigast och det enda som lockar är julångesten. Jättepepp på den, eller hur?

Rehabresa med medicinare i sällskapet. För att fira friskheten. Och att läkaren blivit doktor. Allt på rekordtid. Så klart. Tack för det Televerket. Det känns Liberotryggt. Vad nu nittiotalsreklam har här att göra. Hur som är allt tidigare testat med perfekt resultat. Både ihoparesandet och stället. GCs BF för fem år sen. Med vidunderlig havsutsikt från radhuslägenhetens altan och egen trädgård för hopp och lek. Samt stränder, pooler, ocharmig men praktisk bufférestaurang, lekparker och Bamseklubb på området. Vi kör hela kittet i en vecka. Och hoppas på vederkvickelse. Men mest på lata dagar i skuggan med en god bok och fruktig paraplydrink. Och skön rekreation. Har vi tur får vi prata några ord spanska. Även om det är långtifrån säkert, för med halva Norden på tillfälliga besök sedan 30 år tillbaka är skandinaviska alla kanariefåglars andraspråk.

Om nån' månad bär det av.
Dags att förnya barnens pass.
Eftersom makens utvecklingssamtal gick bra.

Återstod mina. På jobbet och hos läkaren.
Själv hade jag "glömt" att nämna resan för ALL-vetaren.
Som himlade med ögonen men slutligen gav sitt medgivande.
(Mot en laddning spel till kvarvarande patienter. Insamling pågår ännu.)

- Du bör inte bege dig till magsjukeländer. Men hygiensäkra Spanien är ju i princip samma sak som att semestra i Sverige. Dit men inte längre!

Ja, precis.
50% fler svenskar åker dit i år jämfört med i fjol.

SLM
Så lagom medelålders.
Serveras laktosfri mellanmjölk?

1 kommentar:

Callie sa...

Det här har jag missat totalt!
Åh, vad härligt för er!!

Vi kom precis hem från svenne-Teneriffa. Perfekt för en familj med hyperallergisk son som inte kan äta nästan någonting i piffiga Asien. Västerländska rätter är såå mycket lättare, man vet ju ungefär vad resp rätt bör innehålla...

Sol, 30 grader, varmt i havet. Toppen!

Glöm inte Nintendo DS till barnen, kex, solskyddsfaktor (unna dig en bra till ditt ansikte så du inte får finnar som jag...), långskjorta att skapa skugga med på stranden och en solhatt även till dig.

Åh, vad härligt för er!!

PS Lunch snart? Mailar du förslag? DS