måndag 28 januari 2008

Thaisvenskar

Vi är framme. Paradiset tycks existera. Än så länge.

Resan gick över all förväntan. Inget kräks. Bara söta, sovande barn. I alla fall vårt sällskaps fem telningar. De fyra resfebriga föräldrarna sov lite mindre, och var inte särskilt söta vid ankomst. Men lättade. Och fick very special treatment directly. "Cause you've got babies, madam!" Well, if you say so ...

Och så har det fortsatt. Våra söner är prinsar och deras reskompisar är prinesessor i detta lilla kungadöme, tycks det, liksom alla barn. Så de älskar Thailand. Och äter mer än nånsin, dyker utan problem, ja även N simmar på djupt vatten med puffarna på. De hittar nya kompisar varje dag - språkförbistringar råder inte när man skrattar sig igenom dagarna. Livet leker således. För alla inblandade.

Vargfamiljen, med Doc Love i spetsen, och vi är alltså installerade i Lucky Deluxe Villa, Kata beach sen' ett par dagar tillbaka. (Vet ärligt talat inte hur länge vi varit här, eller viken dag det är. Fullständigt avslappnad m a o.) Lyxvillan finns! Inte bara som ett bankkonto. Full service, men lågmäld, 24/7 till löjligt billigt pris. Så allt är givetvis ljuvligt.

Utom möjligen Grabbarn Grus från Ekerö. Som kallar sina fruar för "hönsen". Ni kan tänka er resten. Återkommer säkerligen i ämnet. GG ska givetvis starta business här. Nån' gång i framtiden. Som alla thaisvenskar.

Och jag har redan en ny kund. Vilket får maken och vännerna att sucka. "Kan du aldrig vara ledig?" Men lite tips i utbyte mot en heldags båtutflykt tackar de inte nej till. Och vaddå jobb? Lite hjärnjympa i värmen kan inte skada. Så håll utkik efter PR från vår transfer från flyget, Kids on board. Svenska bilbarnstolar minsann. Och uthyrning av Gärdets (världens enligt familjerna Am, Ca, Ho & Vr m fl) smartaste syskonvagn till vargfamiljen här i andra halvan av stugan.

Syrsorna spelar, grodorna kväker och det enda som hörs är mitt knapprande. På stranden tändes rislampor som flög till väders som vackra små drakar udner kvällen och jag ser dem ännu. Måste ta reda på orsaken. Ni har sett TV-bilder efter tsunamin. En sorgligt vacker påminnelse om altings bräcklighet och naturens krafter som ingen rår på. inte ens alla thaisvenskar.

2 kommentarer:

S... sa...

Halloj! Tänkte på er i lördags när vi strosade runt på italienska gator. Härligt att höra att Lucky finns och att ni har det bra. Här hemma är det just nu vårlikt men det går väl över! Hälsa familjen! Kramar H:s

Din beskrivning över kvällsarbetet låter verkligen härlig, så lite jobb kan väl inte skada!

Anonym sa...

Vad kul att höra att ni har det bra! Det låter underbart skönt. Är ganska avis... Tänker på min och mammas Thailandssemester ibland när vardagen och vädret känns lite trist. Kram

/L