torsdag 30 juli 2009

Motorcykelmannen och musketörerna


Efter en kväll väl värd att minnas, med tregenerationsfamiljen och vän sedan länge (och alltför länge sen sist) på Skravelstranden är vi alla trötta och fulla av intryck.

Barnen duschar av sig kamellopporna från cirkusen, borstar tänderna, men minns plötsligt vår nattgäst i lillstugan:

- Jag måste säga god natt till mannen med motorcykeln!, yrar vindögd lillebror och vinglar ut.

De forna musketörerna sitter uppe och pratar om livet då och nu så länge vi orkar. Sover sedan gott, tills lillebror vaknar, kl 05.45, och minns sitt uppdrag:

- Jag måste säga god morgon till motorcykelmannen!

Förmår honom att tänka om och får veta att hans lilla lamm heter Janne, hans större får heter Isabel (förra veckans kära lillstugegäst) och nallen heter Gösta-Bertil. Min gamla trasdocka bär plötsligt mit namn. Passande. Sedan sjunger solstrålen "In kommer Göst!" och "Jag vill vara din, Margareta" i två timmar, medan vi dåsar, tills han faktiskt får väcka JAS (på besök hos JES, hehe).

Efter en rekordsnabb frukost beundras vrålåk och utrustning inför tackochadjöochvimåstegöraomdetsnart,varförsesvisåsällan?!-föreställningen. Och nu, medan brummandet från racinghojen dör ut väcks grannarna av nya lekljud. Två MC-killar kör rally, med naturtrogna ljudeffekter, på den soliga altanen.

Förklarar att riktiga knuttar och spettor mekar mycket, i det tysta, medan jag njuter av att dricka en kopp kaffe i skuggan och av att faktiskt inte vara på sjukhuset, som var ursprungsplanen.

Dags för ett dopp, någon?

1 kommentar:

Singelmamman sa...

Här njuts det också, och snart blir det picknick med mina tonåringar. Trosa hägrar. Ha en skön dag.