lördag 4 juli 2009

För fem fantastiska år sen ...

firade vi bröllop, min älskling och jag.

Truls låg i den lilla, lilla magen och gjorde saltomortaler av lycka, trots att det bara återstod några veckor till beräknad födelsedag.

Vi firade vigsel med alla vänner, några släktingar och hela byn i Singö kyrka innan bröllopsfesten tog sin start i Badviken i Grisslan, min lekplats för alltid.

Det blev givetvis en lycklig, fantastisk och helt underbart härlig dag, kväll, natt med det ena framträdandet mer slående än det förra. Tänker behålla tredagarsbröllopet i minnet att ta fram när det bäst behövs, dagar som i går. Det vi minns bäst är nog ändå lyckan i magen och den påtagliga lokalpatriotism som blommade upp mellan Skåne och Mälardalen.

Nu är jag lyckligen hemma med min familj, äntligen, fyra veckor är en förfärligt lång tid. Prova inte om du kan undvika den avhållsamheten. Är i stan för att säga hejdå till den ultracharmiga men inte helt praktiska ensidiga etagevåning på NB + 1 tr som varit vårt hem de senaste fyra åren.

Svärfar med sambon och superkocken är här och hjälper oss med allt. Jag försöker packa det personliga innan flyttfirman tar vid, slänga kontrollbehovet över axeln och bara vara med mina solstrålar. Ska jag vara ärlig? Lite ... jag är rätt skruttig, krasslig och oroar mig en smula för hur jag ska orka aktivera mina busfrön när mormor hämtar ut oss till kusten imorgon. Men jag lovar att njuta så länge jag kan och får, för det är vi värda!

Kvällens tv-tips, som börjar nu: Kvarteret Skatan och därefter Dom kallar oss artister. Nån' som vill tjäna en hacka och gissa hur länge jag håller mig vaken? :-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Nyss hemkommen från K o J efter en god middag. S kom förbi vid halv 12 direkt från stan! Vi susade hem i sommarnatten med LM på pakethållaren halvt sovandes och hon somnade direkt igen sen i sin lilla säng. Ta det lugnt nu och så åker du ju på välbehövlig semester till kusten! Jag knackar inte på i första taget utan tycker att du ska repa kraft i lugn o ro först även om jag ser fram emot att se dig och dina älskade snart./a

Sus sa...

Men du höll ju dig vaken till midnatt igår...gör ett försök till vettja =)

Den hemska tvillingen sa...

Tycker nog att du med gott samvete kan överlämna "tråkgöromålen" på andra och ägna den energi du kan ha till dina ungar. Det behöver nog både du och dom. Ha det så gott och jag håller tummar för att du ska må mindre skruttigt framöver.

Anonym sa...

Nu är det tredje gången gillt som jag försöker mej på att kommentera. Det jag försökt skriva är att din mamma kanske hjälper dej att roa dem, att du får möjlighet till vila och att jag hoppas att du kan hämta kraft och energi ur de solstänkta klipporna.

Anonym sa...

Hej och välkommen hit hem till G! Jag håller med A att jag inte skuttar iväg direkt för att underhålla och umgås. Utan väntar så att du får vila upp dig först. Vi åker hem i ottan imorgon bitti för jobb och överlämning till lillkillens far. Återkommer snart igen till vårt älskade smultronställe :-). Ser fram emot att ses och vi tar med oss dina prinsar på lektur i veckan så klart!/K

Aggie sa...

Du har sikkert allerede sovnet. Sov godt!

Anonym sa...

Du är fan bäst!
/HälsarFrejafrånGärdet

My sa...

Tänk att de e fem år sen... jisses va tiden går du! Idag har vi varit ute i Tungelsta å fikat hos vänner. Åkte förbi huset och tjuvtittade lite; allt såg exakt likadant ut! Idylliskt, supermysigt å underbar sol på verandan (som by the way har alla tillstånd som erfordras). Om det inte varit för att vi hade åkt bil i en och en halv evighet så hade jag nog nästan längtat tillbaka lite. Tog en sväng nere i byn å konstaterade att allt var sig likt. Inte så konstigt kanske; det var ju i höstas vi flyttade konstaterade vi och tittade konstigt på varandra. Känns som en evighet sen, minst. Tänk så fort man anpassar sig! Nåväl; vi ska ALDRIG bo i spenaten igen! Nerver. No way! Icke! Väl hemkomna njöt vi av att snirkla runt å leta parkering, bära å kånka å sen lätt som en plätt gå ut å köpa käk. Det hade vi inte kunnat göra i spenaten!
Hoppas att du har det fullkommligt fantastiskt med hela prinsligan!!!!! Kramelikram!

Anonym sa...

Se nu till att det blir den återhämtning du vill ha/behöver med pojkarna och lita på att vi fixar flytten, pappa-A-C,
svärfar,mumriken och flyttgubbarna! Vi packar upp, hänger in och gör så gott vi kan. Sen kommer du ju ändå att få "till det" så som du/ni vill i skåp och garderober. Jag hoppas att pappas förslag från Östermalmsnytt, ang. ny bostad, kommer att bli lyckat för lilla fam. Engfelt! Looking forward to visit you when it will fit us all! BAMSEKRAM Pappa+A-C!

Anonym sa...

Hej!
Stort grattis på 5-årsdagen! Ni firar det tjusiga Träbröllopet i år. Jag vet eftersom vi oxå gör det några månader efter er! Nu jobbar jag en ynka vecka till och sen är det dags för semester - jag längtar! 2 veckor i Danmark och sedan ut till er alla i Grisslehamn. Jag hoppas så på sol och värme och att vi äntligen kan ta den där tjejmiddagen nere på "Bryggan" någon kväll. Hoppas, hoppas du mår bra och kan njuta av att vara "hemma". Jag har inte riktigt koll på er flytt och den tillfälliga bostaden nära dagis som du skrev om... Låter aningens struligt men ändå som att ni har koll på läget. Stor, stor kram till dig och killarna.