måndag 10 september 2007

Renovering pågår

Ursäkta röran - vi bygger om,var ett sågat program med F&F, numera medias älsklingar rika som små troll. Välförtjänt. Såg aldrig programmet men förfasades över blaskornas krigsrubriker om förnedrings-tv. Stackars Emma, faktiskt.

Nu pågår min sjävrenovering. Efter tre års förfall, pga två små prinsars tillkomst och efterföljande lek-i-parken-vänliga plagg, är det dags att sluta vara jeansmamma med hästsvans vareviga dag. Har bokat tid för ögonkoll och förhoppnigsvis får jag ledsyn inom kort. Håll tummarna. Om doktorn kan komma (annan tv-serie) någon gång. Har varit på St Eriks ögonlaser två ggr men Sthlms (världens?) ende specialist på makalösa ögonfel är en sjukis. Och hans sekr kan inte slå flera siffror i följd på telefonen för att meddela patient åkandes tolv mil från Grizzly om sakers tillstånd. Hrmpf.

"Du har en fantastiskt välskött munhåla!", utropade tandläkaren. Det lät lite äckligt, men är nog bra, för han såg ärligt nöjd ut. Har inte varit där på tre år (skyller på barnen igen) men där fanns inget att anmärka på (tillade hon stolt, hon som aldrig haft hål). Nästa lyxrestaurering blir nu att putsa en plastis. Eller ev göra en keramikfasad. Känns extremt vuxet.

Eftersom jag sparat så mkt på att inte gå till tandläkaren var jag tvungen att shoppa lite. Två ursnygga klänningar och några leggings blev det. Plus fleecegalonisar till modemedvetne sonen, 3 år. "Jag vill ha röda - inte bruna! De passar inte till jackan ser du väl." I morse vi frukosten glider jag in till familjen, mkt förväntansfull. "Har du ny outfit?" Älskade Snusmumriken ser mig! "Den ser i alla fall skön ut, klänningen." Dumbom. "Skön?! Förvisso, men är jag inte lite snygg?" fräser tilltufsad fru. "Jojo, men det är ju bra med sköna kläder ..." mumlar nedslagen äkta man. "Mamma har en grön klänning. Kan du ha dina gröna skor när vi går till dagis, kan du det? Imorgon blir det en röd. Det kan vi väl köpa?" säger den oerhört uppskattande, modemedvetna sonen. Puss! Lillprinsen har gröt i hela ansikten och bara ler. "Mamma fiiin." säger han.

Nu ska jag hämta skruttarna på dagis och gå till parken. I min gröna otfit.

P.S. legging känns som en trend jag missade. Bytte dem mot hederliga, tjocka (=praktiskt varma) tights i stället. Strumbyxor på svenska. mkt nöjd. D.S.
Av jes1, 070906 14:38

3 kommentarer:

Tjockalocka sa...

Ja, eller som jag kallar dom: kalasbyxor! Så hette det när jag var liten och nuförtiden låter det som det festligaste jag kan ta på mig...

Ser fram emot att få se dig i dina fina klänningar! Även jag har försökt släppa jeans/hästsvansgrejen, but it's hard... För min del resulterar det i extremt schizofren stil - ena dagen 50-talslook à la sekreterare i stilettos, nästa dag jeans och piké och sneakers.

:-D

PS. Hur går det med Thallis-planerna??? DS.

Jos sa...

Om mannen i huset(?) kan våga fråga sin chef om semester/föräldraledigt skulle vi kunna boka innnan alla stolar flugit sin kos ... men det kommer. Vi SKA åka. Det har vi iaf bestämt. I värsta fall får vi väl åka fraktbåt. 25/1 och tre-fyra veckor framåt är tanken. Undrar om vi hinner dit och hem på den tiden? Kanske borde vara borta längre ...

Klädkoden idag är murrgröna naturkläder pga power walk med S. Ska duscha & glida i ngt schnyggare nu. Det är ett lotteri varje gång. Våga vägra jeans.

S... sa...

ok! Jag läste om det senaste, Treggings - ännu tjockare leggings - typ byxor fast ändå inte. Kanske något att testa.