måndag 21 januari 2008

Focus locus


Efter diverse utflykter i helgen, kan jag evetuellt tänka mig att i en avlägsen framtid flytta till radhus i fiiin närförort vid vattnet, eller högst otroligt nog till "den eviga ungdomens stad". (Tävling! Finn en pretentiösare beskrivning och vinn fint pris. Tre skivor i potten!)

Men nu har jag kommit på bättre tankar och återigen hittat hem. Hem till f d stamfiket, på hörnet här i vår brf. Där grannarna möts över en kaffe, skvallrar om alla kändisar i huset och förfasas över sopsugsstopp. Det är lite pilsnerfilm över det hela. Minus södertugget.

Och bästa baristan minns mig, I & C. (S har haft otur. På't igen bara!) Hon frågar inte ens vad vi vill ha, för hon vet. Och det värmer, efter en smärre påklädningsdust med moloken storebror. Och så solstrålen som "vill åka flygplanet till Thailand NU. Genast. Å äta clementiiiner".

På café V satt latteligans snillen och spekulerade hela våren, med barnen i vagnar plockandes russin och bebisrån bäst de ville. Det var lite föräldrarevolt på den tiden. Vi ockuperade gladeligt hela trottoaren varje förmiddag efter storbarnslämning på div dagis på Nedre Öfvre. Ah, those were the days ...

Men idag var vi tillbaka. Och rollerna är ombytta. Baristans dagar är räknade, för snart är det hennes tur. Att latta med bebbe i vagn. Och vi mister stammiskänslan när ny kaffemaskinist ska skolas in. Dags att flytta rumpan?

Inga kommentarer: