måndag 7 januari 2008

Teknikens under



Barnen somnade tidigt idag. Afterdagishappy. Äntligen hemma igen, efter drygt två veckor med kusiner och andra lekkamrater i Skåne & skärgårn' var det fullt ställ i nationalstadsparken igen.

Så här sitter vi nu parkerade i soffan. Varsin laptop i knät. Lite jobb, lite zapp. Bokar äntligen biljetter till Schyffert. Helkväll i maj med vänner vi inte ser lika ofta som förr. (Före barnen.)

Chattar med kompanjonen. Om familj, jobb, busig afterwork och hennes nya lantställe. I Roslagen, så klart. Bra val. The more, the merrier. Men hur ser det ut?, undrar jag. Kolla på You tube, säger hon. Shit pommes frites vad jag gillar tekniksamhället av idag!

Samtidigt komponerar grannsonen mycket modern musik med blytunga basgångar på högsta volym på andra sidan väggen. Det ska absolut uppmuntras, men fortsätter han efter tolv eller väcker barnen, så smäller det (i väggen). Det finns gränser för min modernitet.

5 kommentarer:

S... sa...

Samma här. T var överlycklig att vara tillbaka på dagis medan N gallskrek när vi lämnade. Men de hade haft en bra dag och somnade som små stockar efter middagen...

Jos sa...

Vår T ville absolut sova i soffan. "Men varför?", undrade vi. "Jo, för att det är egentligen alldeles för tidigt för att sova, men om jag somnar i soffan så går det bra." Eh, treåringslogik?
Och vår N somnade med orden "Inte sova heller!". Men nattningen gick alltså blixtsnabbt.

Fili på må, inkl fiiika. Kul! Sällsis?

S... sa...

Gärna sällis! Vi bestämmer något! Ska bli skönt med lite sång...

Jos sa...

Fyran från Värtavägen kl 18.30?

T sa igår: Ska du inte gå å sjunga mamma? Du behöver det.

Kan mitt tålamod ha brustit under sova-i-soffan-debatten, månne?

S... sa...

Åh det är ju därför, vi har inte fått släppa ut det på lalala, låter bra med bussen!