måndag 26 november 2007

Beaucoup fish

... med Underworld är soundtracket till helgrapporten, som summeras:

Frossarlördag i sol och sjuk nyttosöndag i totalt mörker.
(Så slipper du läsa mer. Men ni som bad om det får hela helgen här.)

Fantastiskt soligt och klar lördag. Promenad. Tjejbrunch med oldies but goldies från barndomen och tonåren. Presenterades som As äldsta vän för pojkvännen som kom och vände. Jo, man har blivit rätt ålderstigen. Helt klart. Men konstaterades även vara längst i de kortas skara. Alltid något. Fantastisk mat och dryck i den varsammast renoverade våning jag skådat. Satte igång farliga drömmar om sekelskiftesboende. Och inte millennieskiftesdito.

Tog bussen hem, till nästa dukade bord, hos andra familjen E. Träffade min egen familj där. Barnutfodring först. Sedan de vuxnas tur. Mycket praktisk lösning. Alla nöjda och glada. Speciellt Pippi och lokföraren. Otrolig crossovermiddag. Fascinerande smakupplevelse! Som blir ny favorit; kött och fisk på samma gång. Med Systemets rekommenderade matchning till. I stor, fin lägenhet. Reviderar drömboendet: Högt i tak och högt upp i huset. Med balkong och kakelugn. Och stora fönsterpartier. Minst 120 m2. Det låter väl billigt?

Söndagen var allt annat än lyxig. Sjuk, igen. Blir aldrig frisk, snarare. Går och drar på samma elände som blossar upp en gång i veckan. Men mormor & Nösta kom som räddande änglar. Hade med sig tidiga julklappar. Triptrap till lillebror och klädskåp till övriga familjen och övre hall. Montering ingick. Medan jag lagade fisk, som alltid. Mumrik och barnen hade tvättat fönstren på morgonen, vilket uppskattades mycket av pedantisk svärmor som givetvis såg en missad insida hon måste upplysa om. Hon menar säkert väl, men jag har svårt att vara en skånegås som allt rinner av i de situationerna. Tur att Mumrik är äkta.

Tog en sen återvinningspromenad. Får ångest av att vara inne och uggla en hel dag. Det är väl därför jag aldrig blir frisk. "Man måste ju göra saker!" Så vi städade källarförråden i jakten på ljuset i tunneln ... ja, juleljusen alltså. Hängde upp vit, gigantisk stjärna. Barnen exalterade. De fick en halmstjärna i sitt rum och sjöng Blinka lilla tills de somnade. Även vi trillade i säng och sov 20 till 08. Hela familjen. November äter upp alla energi.

Välkommen december, med tomtar på loftet, stress, familjefejder och köprekord. Allt är förlåtet. Bara den här eländiga skitmånaden tar slut!

Inga kommentarer: