onsdag 21 april 2010

Trött


Fit for life

Så kallades (kallas?) fruktsalladen på stamhaket Panini under gymnasietiden i Uppsala. Eftersom frukt och vissa grönsaker är det enda som går ner utan problem gjorde jag min egen version idag, innehållande vatten- och nätmelon, mango, kiwi, äpple, banan, apelsin, vindruvor, laktosfri keso, cashew- och macadamianötter, tranbär, gula och blå russin, rostade pumpa- och solroskärnor, toppad med citronmeliss. För att återfå energin.

Eftersom jag är så trött.
Trött på att sova 12 timmar men ändå vakna outvilad.
Trött på att inte ha någon matlust.
Trött på att jaga kalorier.
Trött på att hetsa i mig föda som inte smakar bra.
Trött på att inte få behålla den mat jag tvingar i mig.
Trött på att alltid vara trött.
Trött på att hejda mig i tanken "jag orkar inte ...".

Men mest av allt är jag trött på Davids kamp mot Goliat.
Undernärda jag mot övergödda Försäkringskassan.
Den tar på krafterna jag inte har.

Så jag testar en ny strategi.
Jag börjar styrketräna två gånger i veckan hos min OMT-specialist från förr på Feel Good. För att få ordning på ryggen och bygga upp mina förtvinade muskler. Och öka matlusten.

Sedan letar jag stan runt tre dagar i rad efter fotbollsattiraljer till store sonen som börjar på knattefotboll idag. Desperationen bränner uppenbarligen alltför många kalorier eftersom jag blir svimfärdig av irrandet i city. Eller så beror snurren i huvudet på utbudet och efterfrågan. En ekvation som inte går ihop. Eftersom jag inte riktigt vet vad jag är ute efter.

- Snälla, hjälp mig, jag är helt outbildad i fotboll!, utbrister jag till säljaren i den stora sportbutiken.

Jag, eller jag menar sonen blir till slut fullt utrustad. Och har efter tre dagars knatande gata upp och ner (detta efter den sedvanliga föräldrafikan och morgonpromenaden Djurgårn' runt, efter dagislämningen men innan affärerna öppnar) hittat de bästa smoothieställena, där laktosfri yoghurt är en självklarhet. Så även om jag starkt ogillar det innersta av innerstan (Gallerian) så har den sina fördelar.

Ska ta Esset på orden och skriva en GVH-kokbok. I JES! Kommunikations produktion. Ledd av Esset. Fotad av &:et, aka Et:et, aka Lucky Loket. Oh, JES! we can.

Tarvar företagsnamnet en förklaring?
Jos
Et
Stinas
Kommunikation


Men först ska jag sova lite. Innan jag begår fotbollsmorsepremiär. Och medan jag stolt beskådar knattarnas framfart ska jag helt otippat frossa i det bulkpulver som just levererats till min dörr. Tack för det, Landstinget.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till på fotbollen!!! ...och du, inte behöver du rusa stan runt och fixa fotbollskläder....min plutt fick ha sina mjukisar och vanliga gympadojor tills vi visste att det var något han gillade. Fotbollsskydden är ngt de bett oss skaffa först nu! ....och tennisskorna håller än :-) /K

Söderberg sa...

hm...jag hängde också på Panini då. tänk om vi känner varandra. spännande.

Singelmamman sa...

Vad trist att inte ha matlust, eller få behålla den. Kan bara önska lycka till och vad kul med fotbollslivet! Oftast, ska jag säga.

Anonym sa...

Den där flobbakvällen verkar som vi ska ta snart :). Och läste bakpulver än en gång..

Eve

kryddan sa...

Förstår att du är trött! Kan bara skicka lite virtuell styrka. Och hoppas du får ordning på försäkringskassestriden. Du borde ju som jag skrev i förra inlägget ha alla möjligheter till förlängd sjukpenning/ersättning.

Hur ser ditt läkarintyg ut? FK är numera benhårda - om det inte uttryckligen står att man inte kan utföra "något på arbetsmarknaden förekommande arbete" inkluderad skyddade arbeten (Samhall) så är det svårt att bli beviljad ersättning. En del läkare utgår från att patientens diagnos ska vara tillräckligt tydlig, men nä...

Bortsett från det - salladen lät god!!

Anonym sa...

Får en sån lust att säga något snällt och stärkande till dig när jag läser detta inlägg. Men jag kommer inte på någon klurig formulering. Så jag säger bara hej!
Du är en fantastisk person - säger jag trots att vi inte känner varandra.
/Freja

Jos sa...

K:
benskydd skulle dom ha och gamla dojorna var urvuxna. resten gick av bara farten.
Söderberg:
satt du på rök eller icke-rök på Panini back in da day? anar att du är den O som min bror känner. spännande sa Bull.
Sm:
matlusten liksom vädret och fotbollslusten är föränderligt. ;)
Eve:
baka sig lite pizza kanske? a la Panini, som jag inte gillade då, men smaken förändras ju som bekant.
Kryddan:
tack för tips. striden vanns. sa dom. men har itne sett några pengar än, så den lär fortsätta. skam den som ger sig. och ja, fruktsalladen är fabulös!
Freja:
tack fina du som jag inte känner jag tycker du verkar vara en särdeles fantastisk person du med!

Söderberg sa...

hm...jag rökte ju inte, men satt nog lite här och var. hälsa!

Jos sa...

jag satt på icke, men gjorde utflykter till busbrollan MK på rök. jag hälsar. :-)