måndag 2 juni 2008

Fullträff


En ny era har startat - vi har varit på vårt första bröllop utan barnstress!

Ingen som frågar: "Och när är det dags för förlovning/giftermål/tillökning?", ingen bebbe i maggen, inte heller någon som vill ammas ideligen. I stället två glada barn som fick följa med mormor till landet, medan vi kunde packa egen bil med alla högtidsattiraljer och åka i sakta mak genom ett vackert Sörmland. Vi var ute i god tid (måste vara en småbranskonsekvens) och kunde ta en avstickare för en picnic på tu man hand innan Rally-Kalle racingtävlade med andra gäster till Stjärnhov.

Vilken dag, vilket landskap men framför allt vilket brudpar. Allt in i minst detalj välregisserat av skådespelande bruden (snart på en biograf nära dig). Den förföriska men farliga kombon av flödande Champagne och gassande sol fick oanade, men skilda konsekvenser för pingviner och galablåsklädda gäster. Lägg till en åttatimarssitttning för idel, ädel adel med 25 långa tal och spex med snabbfotad och generös spritservis ... så är all annan beskrivning överflödig.

Bäst var brudens överrraskning. En egen sång till brudgummen. Låter banalt, men var fullständigt briljant. Intet öga torrt.

Nästbäst var att umgås med varandra och kära vänner, äta och dricka gott, dansa natten lång för att sedan få sova ut. Och trots att vi bodde i Ondskans högborg Solbacka stördes sömnen endast av en skällande hund i fjärran.

Söndagbrunch med kungligt telegram, ännu en vacker bilfärd - nu lugnare med barfotakörande sommarklänningschaufför och vips var det dags för vårkonsert med da Capo, Deluxe och Petronella. Och det gick ju också bra. Och var hur kul som helst. Med alla tre föräldrarna där, några vänner och de hett efterlängtade barnen.

Sen sov vi. Alla fyra. Mellan kl 20 och 08.

Sisådär. Framgångsrecept på en lyckad helg.

Inga kommentarer: