tisdag 18 december 2007

Årets julklapp?


Alltså den här julhetsen. Jag fattar inte att vuxna människor springer runt som skållade troll i klappjakten. Men ännu värre är ju kverulerandet. Alla har väl ett fritt val?

Jag har inte köpt en enda julklapp. Mår dåligt av jippot. Barnen får varsin bok av oss på morgonen. De kommer garanterat bli överösta med alldeles för många leksaker ändå. Och är f ö nöjda med varsitt paket. Än så länge. Vill inte ens öppna resten av stora högen de får av släkten.

I år firar vi skånsk jul. Släktjul. Har lärt mig av mumriken att handla småkusinernas klappar, samt något fint till honom, på julaftons morgon. Då är ingen ute på Malmös gator. Lugn och ro. Man hinner ta en kaffe och stärka sig inför eftermiddagens släktdrabbning. (Och så inhandlar vi varsin flaska finvin till far- och morföräldrar. Eftersom vi vet att de ger oss ågot, trots att vi för tionde året i rad lovat varandra att "julen är till för barnen, vi vuxna ska bara umgås och ta det lugnt". Yeah right.)

Jag hoppas att vi i vår lilla familj kan fortsätta att ge varandra små presenter när de verkligen behövs eller uppskattas mer än vid ett sånt här måste-tillfälle.

Mumrik har därför redan införskaffat årets julklapp till familjen, som enligt Handelns utredningsinstitut är GPS:en.

Inga kommentarer: