måndag 10 december 2007

House warming glögging


I lördags var vi på två inflyttningsglöggisar. Hos kompisar från förr som flyttat hem efter utlandsvistelse och som de smarta människor de är givetvis valt Gärdet efter London, New York , New Delhi och Köpenhamn.

Men så diamentralt olika tillställningar. Den enda likheten var att vi på båda ställena var de enda som kom med barn. Därför att vi var de enda gästerna som har barn. Och vi är inte äldre än kompisarna, bara i en annan fas. Kändes oerhört vuxet, och lite meckigt, skall erkännas, att klampa in med hela cirkusen, men det funkade. Tyckte vi iaf ...

På det ena kalaset var ALLT hemgjort; glöggen, lussebullarna, pepparkakorna - the works. Fantastisk ambitiöst och väldoftande. På det andra kalaset var allt köpt. Snyggt och praktiskt.(Inklusive tio liter mellanmjölk på altanen. "Till drinkarna senare." Har White Russian fått en renässans? Stannade inte tillräckligt länge för att veta svaret på den frågan.)

Med facit i hand tror jag att vi gör ett mellanting på vårt öppna pepparkakshus till helgen. Vi handlar, barnen bakar. Kan bli katastrof. Eller hur bra som helst. Om någon vågar komma förbi, förstås.

Inga kommentarer: