fredag 18 februari 2011

Helig helgstart


Småstressar hela dagen med trilskande teknik och sur statistik. Springer sedan från ståbordet efter firarfredagsfika med listettsmorotstårta, yeah, ut i snöstormen, genom staden för att hämta sälsönerna som lovades simhallsbesök, igen, vid morgonens våffelfrukost. Hey, det är ju fredag.

Hem för att hämta badkläder och ena brorsan kraschar, den andre svettas och väntar otåligt på vi ska hasta vidare till väntande bästisen. Förklarar att livet kan kännas tufft och att valfrihet inte alltid ingår. I ärlighetens namn är även jag lite sliten av gräsänkevardagen och kroppen värker av senaste tidens överträning samt gårdagens poliospruta, men vet att bara vi tar oss iväg kommer det vara mödan värt det. Speciellt efter äventyret, när vi soffsoftar huller om buller med flanellpyjamasarna på.

Hopp, skutt och lek i kissvarma pölen och sedan rogivande simning i den mörklagda bassängen till lugn musik och all press bokstavligen sköljs bort. En värmande bastu med vännerna, en kort stunds bitande kyla och sedan belöningen att få omhuldas av mina fina sovandes i mitt knä och omfamnas i kärlekens luddigaste luvtröja när längtan blir för svår.

Fredagstips: Gört!, det som ingen annan orkar, och finn ett folktomt GIH. Värt!

4 kommentarer:

Sari sa...

Jag är med, så snart kopporna ger sig! Låter jättemysigt att ta upp bastutraditionen...

Tjockalocka sa...

Jag med. Men hur lyckas man få till rogivande simning och bastu med barnen..? :-)

Louise sa...

Låter som ett supermysigt avslut på en rolig, händelserik dag. Kram

Jos sa...

@Sari: bastun är lönen för mödan, tycker vår meste bastare sedan 2-årsåldern (Nils). vik hädan koppor så ses vi snart i plurret!
@Jennie: inte alls svårt. de älskar det. först plask i kisspölen, sedan lugn, ro & lååånga simtag i nedsläckta stora hallen. med klassisk musik. magiskt. svårare att få dit mig en fredagkväll, men så värt mödan när man väl är där. för att inte tala om känslan efteråt. om man gillar trötta muskler. ;-)
@Lojsan: det var det, verkligen. och bra uppladdning inför lördagsparty, Ts söndagskonsert och faderns hemkomst. kram!