måndag 20 december 2010

Tvärstopp

Ursäkta frånvaron, men jag har liksom varit lite borta ... om än mest hemma.

Anemisk som få har jag jobbat ändå.
Filmats, cancertextgranskat, sjungit, socialiserat, sett sockersöta sönernas luciatåg, suttit i långbänkar, kalasat, tränat, glöggat, samlat in pengar och spel till sjukhusen, hostat, snurvlat och yrslat omkring, samt skramlat till pedagogpresenter. Har man inte roligt så gör man sig. Så att säga.

Sedan tog det stopp. Just där. På ett ypperligt lunchmöte såg jag dubbelt och fick åka raka vägen till Hematologen. Efter supersnabb hämtning av två, skjutsade mumriken oss alla till barndomsstaden, lärosätet och årets flash back gjorde mig än mer svimfärdig.

Och se, där blev jag kvar ett tag.
Efter otaliga undersökningar från topp till tå, på olika avdelningar under ett dygn, fick jag påfyllning av såväl blod, vätska som ostörd sömn. Och den allra bästa omvårdnad en patient kan få.

Så lilla julafton kunde till slut firas i skärgårn'. Vi kom direkt till dukat julbord. Sällan har en familjemiddag med mina fina föräldrar med makar varit mer välkommen.

Rädslan gnager en smula, men jag kastar den milt över axeln och går på jullov efter ett omvälvande men fint år. Jag lever och tänker fortsätta med det.

Ta hand om varann.
En klyscha?
Förvisso, men sann.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Oj, oj, oj! Du får min andning att nästan upphöra och hjärtat slår extra slag. Ta hand om dig med! Och de dina och jag säger som jag sagt förut, hur trist det än låter... vila ÄR bra. Kram

Anonym sa...

Darling, skönt att du kom ut på landet till slut! Ta det nu lugnt under juldagarna och ha inte för brått med allt :). Vi hinner. Eller hur?

Puss!
Eve

Sus sa...

Shit...Kramar i mängder!!

Louise sa...

Snälla vännen min, ta det nu lugnt under julen - snälla. Var rädd om dig. Kramar i massor.

Anonym sa...

KRAM! /K

Anonym sa...

Du skriver så bra och så sant, Josefin!

Tack för alla kloka ord och många god fortsättning-kramar till dig (och du, ta inte bara hand om varandra utan även "bara" om dig!

C.