onsdag 19 mars 2008

Den vidunderliga kvinnokroppens mysterier


Tänk att kroppshyddan inom loppet av några timmar kan anta formen av en havande i sisådär fjärde månaden. Inklusive huvudvärk, mag- och ryggsmärtor. Och ett uruselt humör.

Att då komma hem till väntande familj som trollat ihop pestogrillade grönsaker, rikligt med nyhyvlad Parmesan och några lövtunna skivor Prosciutto till den färska, spenat- och ricottafyllda pastan, det är rörande. För tårarna kommer lätt, dessa dagar. Med ett glas rött, ekologiskt är kvällen räddad.

När sedan en lismande mäklarsnubbe med extremt stureplanskomplex kommer förbi för att värdera ens lilla borg och fäller kommentaren: "Ni måste vet attt det är en allvarlig situation ni befinner er i, för den här speciella bostaden säljer inte sig själv, den dagen ni vil flytta. Exakt rätt mäklare måste göra affären om den ska bli av över huvud taget.", ja då åker han ut med örona före. Han var ju uppenbarligen helt fel person. En mäklares våta dröm är givetvis lyor som är självsäljande, men då behövs ju inga mäklare ... En perfekt värld.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Imponerande middag! Även om även jag kom hem till fruns utsökta lax i kokosmjölk och röd curry och sedan hunnit med lite Ben & Jerry CookieDough så känns det som att det nästan skulle gå ner lite pestogrillade grönsaker... Nöjer mig nog med en malt, det är ju ledigt imorgon.

Jos sa...

glad påsk! frun har säkert ruvat på ekologiska ägg åt er alla. :-)

vi kör närproducerat här ute på landet i påsk. lax & sill direkt ur havet, ägg från granngården och gåsapågens direktimporterade Skåne.

vi ses i pulkabacken alt plaskdammen, vad det lider. nu måste jag hasta till affärn för å köpa glass från din firma. tjing!

Kristina sa...

Helt rätt att skicka ut han med huvudet före.... heja heja!

Jos sa...

Han har inte återkommit, vilket är ett gott tecken för oss. Sämre för vår lägenhet antar jag. Den är kanske svårsåld?, men spillirill, vi ska ju inte flytta!