tisdag 18 januari 2011

Fina fisken

-Vi vill ha en lugn helg hemma med kompisarna. Och ännu mera torsk!, sa barnen (som önskat fisk på längden och tvären fem dagar i rad redan).

Trots lama lantliga lockelseförsök som skidor och snow racer, smällde återföreningen med stans aktiviteter och kompiskrets högre. Så vi föll till föga och lagade tacos för första gången någonsin, vilket i sig är ytterst märkligt. Eller tekniskt sett klarade jag det inte, utan gjorde fajitas då mexikanska minnen gärna återvinns. Redan nästa morgon, närmare bestämt då vår lille spanjor åt tortillas till frukost.

Sedan åkte vi skridskor både inne och ute med vännerna. Liksom i fjol tajmade vi sprint-SM, men i år kunde lillebror läsa STOP-skylten. Var på 40-taggarparty. +1. Och gav vinkännaren en ekoflaska av sin namne och en bubbelmagnum, bland annat. Bästa presenten var sambons inflytt. Tyckte han också. Ja, förutom vi. JES! Koppleri AB till er tjänst.

Söndagens regn legaliserade besök på Tekniska muséet och Retro gathering 2011. Både med kära vänner och barn samt med gamla kollegor på spelmässan intill Stallet. Som för övrigt har Uppsala-Paninis kaffe. Nostalgi i kubik således. Till vissas oförståelse men föga förtret.

Därefter smarrigt kalas i jungfrulig våning innan fotbollsträning där storebror åter nätade vilket föranleder ett hiskeligt tidigt "satsa? ja/nej?"-val. Förvisso för att slippa bryta kompisgäng senare, men ändå helt omöjligt att redan nu veta om det här är hans grej. Någon undrade vem av oss föräldrar som är extremt intresserad, och det är vi ju inte (men tvingas kanske bli...) utan hänvisar till sonens egen vilja om att fortsätta spela eftersom han gillar det och faktiskt törs ta plats i ett större sammanhang för första gången. Då spelar aktiviteten mindre roll. Vad som helst som ger självkänsla och får honom att glömma oron för min forna sjukdom är välkommen.

Lugn helg ... kanske inte men en bra avslutning på torskveckan.
Fina fisken!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, huja, vad man ska välja tidigt. Det är hemskt!
Nä, usch. Varför kan de inte bara få njuta av det de tycker är kul? Och sen bestämma.

Sambon är förresten också väldigt glad! Både för 40+taggaren och för koppleritjänsten :)

Eve