onsdag 22 juni 2011

Gratiskonsert med Foo Fighters just nu i casa E


Har under seneftermiddagen lyssnat på sound check, hörde det smått fantastiska förbandet Band of Horses lagom till middagen och njuter nu av ett av världens bästa rockbands konsert på Stadion från vår kvällssoliga balkong.

Vinden ligger rätt, så vi gynnas, även om äldste sonen har svårt att sova och just kom ut och frågade när oväsendet slutar.

- Det är synd om den där David Grohl, för han måste ha ont nånstas eftersom han ylar så mycket? Jag gillar inte opera har jag ju sagt. Gubbar ska gå till doktorn om dom har ont.

- Men det är rock n' roll. Är det inte bra?

- Nej, publiken skriker ju också. Ingen gillar sånt här när det är sovdags. Å dom stackarna har betalat också. Fy, vad tråkigt. Men gitarristen spelar fint. Han får nog jobb nån annanstans imorn ...

... och så somnar han i mitt knä på den gamla kyrkbänken.

Sämre godnattvisa än Monkey Wrench, som just nu ljuder och river ner rungande, gungande ovationer så att huset skakar, kan man ju ha. Älskar att bo här. Och tror att rock n' rollkidsen också gör det.

Gillar för övrigt band som för in humor i sin rider (kravlista):

DET HÄR VILL FOO FIGHTERS ÄTA
Foo Fighters är överlag mycket noga vad gäller maten - de har till exempel ett eget recept på is och är måna om att turnésällskapets 20 vegetarianer ska slippa de vanliga bottennappen.

"Kyckling är inte vege­tarisk mat. Inte heller fisk. Om du någonsin tänkt på fisk eller kyckling som vegetarisk mat, var vänlig och ge dig själv sparken" står det att läsa i den digra luntan.

Förutom noggranna instruktioner för turnésällskapets matfilosofi och krav för hur måltiderna ska dukas upp, innehåller ridern också specifika önskemål för varje dag.

Måndagar: Kyckling- och kalkonrätter
Vad gäller kycklingar så föredrar vi dem utan fjädrar och vi vill inte heller ha huvuden eller andra kroppsdelar (skänk dem till er lokala voodoopräst)" skriver bandet.

Tisdagar: Stek- och skaldjursrätter
Var vänlig och motstå er ekonomiska drift att köpa utgånget kött eller konstiga kodelar.

Onsdagar: Grillade biff-, fläsk och fiskrätter
Grillat har varit en av grundstenarna i bandets diet sedan 'This is a call' (Foo Fighters första singel).

Torsdagar: Stek- och bakad potatisrätter
Ser man på mat som på Kama Sutra är potatismos missionärsställningen. Bara en tanke.

Fredagar: Pastarätter/italienskt
Pasta är inte nudlar i diskvatten.

Lördagar: Thailändska och indiska rätter
Här får ni använda kraften. Bra indiskt, thai och så vidare är svårt att åstadkomma - speciellt i ett omklädningsrum på en arena.

Söndagar: Mexikanskt
Bandet bor i södra Kalifornien och ser sig som konnässörer på området så var på tårna.

Källa: Live Nation & Expressen

Inga kommentarer: