tisdag 14 juni 2011

Den blomstertid

Första smmarlovet har börjat för äldstingen, som med hela familjen samlad sjöng i klassrum och Oscarskyrkan, valde Kungliga Motorbåtsklubben som lunchställe och sedan tog en tur på Gröna lund med mig och lillebror. Dock med sorgsen blick ända tills han fick hämta pappan och styra kosan mot skärgårn' i nya vrålåket Silverpilen III. Till bästa landetkompisen, lånehunden och friheten väldigt långt bort från alla dataspel som ska ligga örörda hela sommaren, för det sa ju prästen. (Vi får väl se ...)

Där bjöds vi på havskräftor och smögenräkor av mina gästande extraföräldrar på besök. Och sedan förflöt helgen med glasstest och bryggbendingel, grillpremiär med dussinet gäster på verandan, byaårsstämma på hotellet i dundrande åskoväder, drakflygning och såväl myggsvärmar i dunkla skogsdungar som mysfikor hos vännerna i gassande sol.

Och så blomstrande ängar, glittrande hav och ett och annat skrubbsår. Sommarlov ... en ynnest när man har turen att ha ett "landet" att åka till och det enda jobbiga är att armen fortfarande är fast i ett allt äckligare gips, att man har en kaktus i magen av all oro för allt och ingenting och att det fortfarande är orättvist att ens lillebror lyckas så himla bra med allting.

Inga kommentarer: