söndag 30 september 2012

Snart i en tv nära dig

40-årskrisande vänner pratar om att hitta utmaningar i livet, att tänka utanför lådan och kliva förbi gränsen till den egna trygga sfären.

Imorgon går jag en bra bit utanför min komfortzon. Utmaningen ligger i att stiga upp fräsch som en nyutsprungen ros i den arla morgonstunden, långt före tuppen redan strax efter fem för att kl 6.15 bli hämtad av en taxi och körd den löjligt korta biten till TV4-huset. Hävdade att en promenad gör mig pigg och glad, men redaktören ville vara på den säkra sidan.

Nåväl, efter en quick fix i sminket och diverse förberedelser är det dags att prata om vikten av vårdråd, mer specifikt om 1177.se/cancer. Live and direct 7:20.

Sedan hoppar jag in i en väntande taxi för att i ilfart ta mig till uppsalapendeln med avgång prick åtta, eftersom jag kl 9 ska påbörja min treårskontroll hos bäste Dr B på Akademiska sjukhuset.

Nervös är jag inte. Bara en gnutta livrädd. För såvitt skilda saker som att försova mig, missa tåget och att få ytterst ovälkommet besked. Besinnar mig dock och oroar mig i stället för att beslutsångesten kring klädval samt risken för bad hair day gör mig till prinsessan på ärten och håller mig vaken när jag nu behöver få min skönhetssömn. Sköna, trygga farhågor med andra ord. 

Måste ändå säga TACK helvetesjävlaskitsjukdom. Med dig gäckande i skuggorna vet jag i alla fall att jag lever. Rätt åt dig! Moahahaha. Fuck you very much.

2 kommentarer:

Anna sa...

Dom är grymma på att sminka där på tv!
Hälsar lycka till till båda äventyren.
Kram!
(och Moahahaha!)

Sus sa...

Min bästa vän opereras i morgon.

Jag står nästan inte ut med tanken.